Elektronisch patiëntendossier komt eraan

Foto: ©Martin Weijmer All In One Fotografie

Nog een week en dan heeft ziekenhuis Sint Jansdal alle medische gegevens van patiënten online staan. Vanuit de luie stoel kunnen patiënten 24/7 hun elektronisch patiëntdossier raadplegen.

Online

Alle zaken met betrekking tot patiëntzaken staan vanaf volgende week in een elektronisch dossier. Dit is voor patiënten en ziekenhuismedewerkers te raadplegen. Afspraken maken, inkijken en wijzigen is allemaal door de patiënt zelf te doen. Maar ook brieven tussen specialist en huisarts is elektronisch te benaderen. Of uitleg over medicijnen.

Elektronisch medisch dossier

3 oktober is de dag dat het Sint Jansdal met het nieuwe systeem gaat werken. Patiënten kunnen zich aanmelden via een digitaal portaal. Eerder deze week is het systeem getest. Voor ouderen zal het wennen worden. Voor mensen die maar een beetje handig zijn met laptop, tablet of telefoon is het geen probleem. Het systeem benaderen zal geen verplichting zijn. Achterblijven in de digitale wereld kan ook niet. Uiteindelijk wordt alles digitaal. Hierdoor wordt het contact en alle communicatie met artsen overzichtelijker.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen