Inventarisatie visvijvers door Sportvisserij Nederland

Foto: Pixabay

4 vijvers in Harderwijk zullen van 15 november tot en met 17 november worden afgevist. De vijvers bij De Sypel, Couperuslaan, Sint Jansdal en Drielanden worden niet leeggevist. Alle gevangen vis wordt geïnventariseerd en teruggeplaatst.

Inventarisatie

Afvissen betekent dat een viswater wordt leeggevist. Dit kan verschillende doelen hebben. Hengelsportvereniging de Snoek huurt de visvijvers in Harderwijk van de gemeente en is zelf verantwoordelijk voor de visstand. Omdat het bijhouden hiervan de laatste jaren niet gelukt is, wordt de hulp van landelijke vissersbond ingeroepen. Met een flink aantal sportvissers en vrijwilligers wordt er gevist ter inventarisatie. Alle gevangen vis wordt geadministreerd en in een onderzoek meegenomen. Het resultaat van dit onderzoek moet er voor zorgen dat de jeugd vanaf volgend jaar zomer ideale visvijvers heeft in Harderwijk

Jeugdleden

De Snoek heeft 2200 leden en wil graag het aantal jeugdleden verhogen. Dit kan onder meer door een aantal visvijvers in Harderwijk bij uitstek geschikt voor de jonge vissers te maken. Bijvoorbeeld als blijkt dat uit het komende onderzoek grotere vissoorten zoals karper en brasem een bepaalde vijver “overbevolken”. Er zullen dan misschien wat overplaatsingen plaatsvinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen