Verbouwing en nieuwbouw nieuwe operatiekamers bijna klaar

Foto: ©All In One Fotografie

Het Ziekenhuis Sint Jansdal heeft vorige maand na een maandenlange verbouwing de nieuwe operatieafdeling in gebruik genomen. De allereerste operatie in het nieuwe OK-complex van Ziekenhuis St Jansdal heeft halverwege januari plaatsgevonden. Het eerste deel van het bouwtraject afgerond. Het grootschalige bouwtraject was nodig om te zorgen dat St Jansdal in de toekomst kan voldoen aan de wensen en eisen voor alle typen operaties. Er zijn zes nieuwe operatiekamers en een Centrale Sterilisatieafdeling (CSA) gebouwd boven op de Spoedeisende Hulp en de huisartsenpost.

Verbouwing nog niet klaar

Nu het eerste deel van het bouwtraject is afgerond, gaat fase twee van de verbouwing van start. De personele ruimten, de apparatuurbergingen, de holding (voorbereidingsruimte) en de recovery (uitslaapkamer) binnen het oude operatiecomplex worden verbouwd. De oplevering hiervan is naar verwachting in juli 2017. Daarmee zal het hele bouwproject afgerond zijn.

Reportage

Evert Blijsie legde de rondleiding voor Harderwijkers vast op camera. Leuk voor wie nog nooit het OK-complex van binnen heeft gezien en leuk voor degenen die helaas een abonnement op het Sint Jansdal hebben.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen