Extra tijd zorgt voor overwinning

Zwart Wit ’63 moest naar Hoevelaken. Hier wonnen de Harderwijkers krap aan, maar verdiend de wedstrijd. In de openingsfase van de wedstrijden waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar waren de kansen voor Zwart Wit’63. Met de overwinning toont Zwart-Wit aan dat beleving en teamspirit de ploeg momenteel niet ontbreken. Met dank aan www.zwartwit63.nl voor het tekstverslag. Foto’s door Mieke Houtman.

Grootste kans

De grootste kans was in de 8e minuut voor Fabian van Panhuis. Jordy Ernsten zette goed door en zette Fabian van Panhuis voor een leeg doel, maar in plaats van in schoof hij de bal net naast het doel. 1 minuut later was het wel raak. Uit een corner kwam de bal voor de voeten van Jordy Ernsten. En vanaf de rand van het strafschopgebied, schoot Jordy Ernsten keurig binnen: 0-1.

Initiatief

Na dit doelpunt trok SC Hoevelaken het initiatief naar zich toe. De druk op het doel van David Houtman nam toe, zonder dat de thuisploeg echte kansen wist te creëren. Wel kreeg SC Hoevelaken een aantal corners en vrije trappen, waarvan er één tegen de lat werd geschoten. Zwart Wit’63 was in razendsnelle omschakelmomenten veel gevaarlijker en had de wedstrijd al voor de rust kunnen beslissen.

Onverwachte gelijkmaker

De gelijkmaker viel in de 22e minuut daarom toch onverwachts. Een lange bal van SC Hoevelaken werd door de spits van de thuisploeg het beste ingeschat en hij wist de bal voor de uitkomende David Houtman in het lege doel te koppen: 1-1. In het restant van de 1e helft had SC Hoevelaken een licht veldoverwicht, maar omdat beide ploegen niet meer wisten te scoren, was 1-1 de ruststand. Op basis van de kansen had Zwart Wit’63 met een voorsprong de rust in moeten gaan.

Wissels op

In het begin van de 2e helft was Zwart Wit’63 de betere ploeg. Het voetbalde beter en makkelijker dan in de 1e helft. Zwart Wit’63 liet zien dat het betere spelers, maar vooral een betere ploeg heeft dan SC Hoevelaken. Halverwege de 2ehelft moest Zwart Wit’63 verder met 10 man. Hassib Quorashi moet geblesseerd het veld verlaten. En omdat trainer Joël Titaley al 3 keer had gewisseld, moest Zwart Wit’63 ruim 20 minuten met een man minder spelen.

Poppetje minder

Het zwakke SC Hoevelaken wist zich geen raad met deze overtal-situatie. Net als in de 1e helft kwam SC Hoevelaken niet verder dan een paar corners en een paar drukke situaties voor het doel van David Houtman en een bal tegen de paal. Zwart Wit’63 was zelfs met 10 man gevaarlijker dan de thuisploeg.

Extra tijd

De 90 minuten waren verstreken en beide ploegen leken genoegen te moeten nemen met 1 punt. Maar het hoogtepunt van de wedstrijd kwam in de 96e minuut. Mohammed Aheddouch wist de linksback van SC Hoevelaken weer eens te passeren. Zijn lage voorzet werd eerst goed op waarde geschat door spits Fred van de Loo. Met een prachtig overstapje stuurde hij een verdediger van SC Hoevelaken het bos is in, waarna de bal voor de voeten van Fabian van Panhuis terecht kwam. En koelbloedig schoot Fabian van Panhuis de winnende treffer binnen: 1-2.