VVOG pakt zwaarbevochten punt in Heemskerk

Dit weekend trok het groen-witte legioen naar de geboortegrond van onze erevoorzitter Cor de Haan (94 jaar jong). Onder schilderachtige omstandigheden ontving Odin’59 de mannen van Ed Engelkes. VVOG blaakte van het zelfvertrouwen na de zeer goede reeks van de afgelopen weken.

Flitsende start

VVOG kwam flitsend uit de startblokken. Wilko Braam reageerde in de 2e minuut attent bij een scrimmage voor de goal en scoorde zijn 2e doelpunt van het seizoen. Odin kwam na de goal van Braam beter in de wedstrijd en onder aanvoering van rechtsbuiten Nigel Hardenberg werd de thuisploeg steeds gevaarlijker. Linksback de Klein had een lastige middag tegen de behendige rechtsbuiten.

VVOG scoort voor 2e keer

Odin kreeg in de 20ste minuut twee redelijke kansen en in de 24ste was het uiteindelijk wel raak. Rob van der Sluijs werkte de bal achter zijn eigen doelman na een strakke voorzet van rechts, 1-1. Na de goal van Odin leek VVOG wakker geschud.

In de 29ste kopte Tim Muller uit een corner op goal maar doelman van Dijk redde Odin met meer geluk dan wijsheid. In de 41steminuut kwam Nigel Hardenberg gevaarlijk eruit vanaf rechts maar de kans werd verprutst.

Odin zet voortvarend door

Aan het begin van de 2e helft begon Odin weer voortvarend. VVOG had geen grip op het middenveld van Odin. In de 52ste minuut was VVOG dicht bij de voorsprong. Uit een corner kon Bruinier uithalen maar zijn schot werd gepakt door de doelman, in de rebound miste Biya. Odin kreeg in de daaropvolgende schitterende aanval een grote kans maar het schot belande op de buitenkant van de paal.

Nieuwe krachten

In de 67ste minuut werd de onzichtbare Oussama Labari vervangen door Jeffrey Arends. Engelkes probeerde met deze wissel nieuw leven in het matige spel van VVOG te blazen.

Druk in de laatste tien minuten

In de 80ste minuut dacht Odin een penalty te krijgen, maar de scheidsrechter stond er bovenop en oordeelde anders. In de 83steminuut kreeg Odin de grootste kans van de wedstrijd. Uit een goede steekpass kreeg de uitstekend spelende Nigel Hardenberg een uitgelezen mogelijkheid om de punten in Heemskerk te houden, maar de rechtsbuiten kon oog in oog met Frans Koornberg de keeper niet passeren. Koornberg pakte net als meerdere malen dit seizoen een punt voor VVOG.

Conclusie

Trainer Ed Engelkes was na afloop realisitisch over het spel van zijn ploeg en uitermate tevreden met het zwaarbevochten punt. VVOG vindt zichzelf door het gelijkspel terug op de 8ste plaats op de ranglijst. Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen SteDoCo op het programma.