Hele gezin leeft voor de kartsport

Foto: ©HNN

Op de open dag van Morgen College stond Daniël Veenendaal prominent in de grote hal met z’n tent, werkvloer en kart. Daniël is met zijn racingteam DVKarting één van de talenten van het Morgen College.

Talent In Zicht

Daniël is naast middelbare scholier ook wedstrijdkarter. Voor haar topsporters heeft het Morgen College het programma “Talent In Zicht” Dit houdt in dat de scholieren die hiervoor in aanmerking komen, makkelijker hun sport kunnen beoefenen. School mag niet lijden onder de sport. Een race in Nederland kost Daniël vaak de vrijdag van school. Voor een race in Duitsland of een race in België mist hij vaak drie schooldagen.

Internationaal

Samen met vader Michel rijdt Daniël voor de NAB-NFK wedstrijden in binnen- en buitenland. Deze race-organisatie bestaat al tientallen jaren en is de houder van het Open Nederlands Kampioenschap Karten. Afgelopen jaar werd Daniël 4e in het algemeen klassement. Aankomend seizoen start begin maart. Dan wil DVKarting een gooi gaan doen naar een podiumplek. Het toernooi bestaat uit 6 wedstrijden in Nederland, Duitsland en België. Er bestaat ook nog een kans dat Daniël voor de organisatie Kart4Fun gaat rijden.

Met hele gezin

Sinds 4 jaar timmert Daniël samen met z’n vader aan zijn kartcarrière. Michel is eigenaar, monteur en manusje-van-alles. “Ik zorg ervoor dat Daniël zich alleen maar druk hoeft te maken over het sturen,” aldus Michel. “Wij doen in principe alles met eigen middelen. Ik heb een baan als technicus en dit is een uit de kluiten gegroeide hobby. Daniël heeft talent voor de sport. Dus we doen het graag.”

Meer informatie

De wedstrijden zijn allemaal op minimaal een uur rijden afstand van Harderwijk. Het trainen gebeurt een stuk dichterbij huis. Namelijk op Kartcircuit Lelystad. Daniël Veenendaal en zijn vader Michel laten graag zien wat ze in huis hebben. Voor geïnteresseerden in de sport en voor toekomstige sponsors. Via Harderwijk Nieuws blijft u aankomend seizoen op de hoogte van de prestaties.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen