112

Drank, brand en vechten waren zaterdagnacht de ingrediënten van de politiedienst Veluwe-West

Foto: ©HNN

De horecadienst van de politie had weer een aantal meldingen te verwerken, zaterdagnacht. Iemand die niet BOB’te. Een autobrand op Lorentz. Een mishandeling in de horeca.

Met drank op achter het stuur

De autobestuurder die met 450 ugl werd aangehouden, bleek een ‘ervaren’ drankrijder te zijn. De persoon werd aangehouden door de politie. Na controle en blazen, bleek het niet de eerste keer te zijn dat de persoon met drank op achter het stuur is aangehouden.

Autobrand

Aan de Snelliusstraat werd een autobrand gemeld. De brandweer en politie waren snel ter plaatse, maar er kon niet worden voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. De politie startte een onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Mishandeling

Een bezoeker van een horecazaak in Harderwijk deelde een kopstoot en een boksstoot uit aan een andere bezoeker. Beveiligingsmedewerkers van de kroeg grepen in en hielden de verdachte in bedwang en vast totdat de politie arriveerde. De verdachte werd aangehouden door de horecadienst van de politie en mocht ook blazen voor de Wet Middelengebruik. Hierbij wordt getest op het gebruik van alcohol en/of drugs. De uitslag hiervan was positief, wat betekent dat dit de straf zal verhogen.

Reacties