112

Vermiste kanoër nog niet ontdekt vandaag gaat zoektocht verder

Foto: ©Still YouTube

Het was zaterdag een drukke dag voor het waterongevallenteam van de Harderwijkse brandweer.

Eerste melding

De eerste melding kwam in de ochtend. Tijdens een oefening ontdekte de brandweer uit Zeewolde een lege kano op het Wolderwijd. Na een aantal zoekpogingen, gingen de hulpdiensten weer retour.

In de middag vermiste kanoër

In de middag rukten de hulpdiensten weer voor hetzelfde object uit. Uit binnengekomen informatie bleek dat er een persoon vermist was, die was gaan kanoën op het Wolderwijd. Op verzoek van de politie-eenheid Veluwe-West is er wederom een massale zoektocht op poten gezet. De KNRM uit Elburg, een politiehelikopter en een helikopter van de Kustwacht en meerdere brandweereenheden zochten naar de vermiste man. Helaas zonder resultaat.

Boot met pech

Er kwam zaterdagmiddag ook een melding van het Kustwachtcentrum binnen over een boot met motorpech. De brandweer had ze al vrij snel ontdekt. De boot met vier opvarenden werd op sleeptouw genomen naar een haven gebracht. Daar werden de opvarenden opgevangen. Ze waren door het slechte weer flink doorweekt en koud.

Zoektocht

Vandaag gaat het Landelijk Team Onderwater Zoekingen van Landelijke Eenheid Politie verder zoeken naar de vermiste kanoër.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen