112

Hevige brand in leegstaande woonunits AZC Harderwijk

In Harderwijk, op de Graaf Ottolaan, heeft dinsdag op woensdagnacht rond de klok van 02:30 uur een brand in een asielzoekerscentrum schade toegebracht. De situatie werd al snel kritiek, waardoor de brandweer genoodzaakt was om op te schalen naar het niveau
In Harderwijk, op de Graaf Ottolaan, heeft dinsdag op woensdagnacht rond de klok van 02:30 uur een brand in een asielzoekerscentrum schade toegebracht. De situatie werd al snel kritiek, waardoor de brandweer genoodzaakt was om op te schalen naar het niveau "middelbrand". Dit betekende dat naast de standaardinzet extra hulp ingeroepen werd, waaronder twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een officier van dienst. Ook verleende de Brandweer uit Ermelo bijstand met een waterwagen om het vuur te bestrijden. De brandweerlieden handelden snel en effectief, waardoor ze erin slaagden de brand te beperken en het verdere uitbreken ervan wisten te voorkomen. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk, hier wordt onderzoek naar gedaan door de Team Forensisch Onderzoek en brandweer. In verband met het incident heeft de politie twee personen gearresteerd. Onbekend op welke grond en waarom zij zijn aangehouden.
Foto: ©News United/Harmjan Petersen

Vannacht brak er een hevige brand uit in een asielzoekerscentrum in Harderwijk. Vier leegstaande woonunits op de eerste verdieping stonden in brand, maar er waren geen gewonden, volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. De brandweer kreeg het vuur tegen 03.45 uur onder controle, hoewel de oorzaak nog onbekend is.

Hevige brand AZC Harderwijk

Dit asielzoekerscentrum, dat sinds 2016 operationeel is en plaats biedt aan 800 mensen, bevindt zich op een voormalig kazerneterrein in een woonwijk. In de nacht van dinsdag op woensdag ontstond rond 02:30 uur een brand die snel escaleerde, waarop de brandweer extra eenheden inzette, waaronder twee blusvoertuigen en een hoogwerker, met ondersteuning van de brandweer uit Ermelo. Door kordaat optreden was de brand snel onder controle. Er loopt een onderzoek naar de oorzaak van de brand door een forensisch team en de brandweer. In verband hiermee zijn twee personen aangehouden door de politie.

hevige hevige

Hevige

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen