112

Enorme brand legt verfgroothandel in as

Vanmorgen brak er een enorme brand uit bij Ter Hoeven Verf in Harderwijk. Het enorme bedrijfspand is ingestort en volledig afgebrand.  

Enorme brand

Dikke rookwolken zijn overal in de buurt te zien. De brand is gemeld rond 5.30 uur, en tegen 8.50 uur meldde de brandweer dat het vuur onder controle was. Bij aankomst van de brandweer waren de vlammen al hevig uit het pand geslagen. Vanwege de omvang en de intense rook werden extra brandweerwagens en hoogwerkers ingezet. Met vier hoogwerkers en acht blusvoertuigen probeerden de brandweermannen het vuur in het 10.000 vierkante meter grote pand te beheersen. Gelukkig konden aangrenzende gebouwen worden beschermd. 

Metingen

Meetploegen werden ingezet om te controleren of er gevaarlijke stoffen in de rook zaten. Omwonenden kregen het advies om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. De brandweer vroeg mensen vriendelijk om niet naar de brand te komen kijken en ruimte te geven aan hulpdiensten. 

Nablussen

Rond 8.50 uur meldde een woordvoerder van de Veiligheidsregio dat het vuur onder controle was en dat er geen verdere dreiging was voor de omgeving. Het nablussen zal nog enkele uren duren. Ter Hoeven Verf heeft meerdere locaties in Oost-Nederland, met het hoofdkantoor in Apeldoorn. 

Meer nieuws 

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen