112

Bankrekening geplunderd van bejaarde vrouw

Foto: ©Rob Hompe

Maandagmorgen in alle vroegte zijn er 3 mannen van 31, 30 en 19 jaar in Amsterdam en Almere aangehouden. Zij worden er van verdacht een 88-jarige Harderwijkse te hebben en opgelicht via haar bankrekening en zij worden verdacht van diefstal van goederen uit een vakantiewoning.

Bankrekening

Het verhaal kwam aan het licht toen een familielid van de bejaarde vrouw aangifte bij de politie kwam doen van een afschrijving van €2000 op de bankrekening door een website. De vrouw heeft deze website nooit bezocht. Het drietal wordt er van verdacht het rekeningnummer en de pincode van de vrouw te hebben misbruikt. Kort na deze aangifte (oktober 2015) ontving de politie ook een aangifte van een eigenaar van een vakantiepark. Een van de woningen op het park zou door een gast compleet leeggehaald zijn.

Samenwerking

Vrijwel de gehele inboedel, inclusief de sleutel, was uit de woning weggehaald. Een enorme kostenpost voor de eigenaar van het vakantiepark. Beide aangiften werden onderzocht en de meerdere politiekorpsen kwamen tot de conclusie dat 3 mannen als verdachten moesten worden aangehouden. Door de goede samenwerking konden maandagmorgen de 3 mannen van hun bed gelicht worden. Klik hier voor de site van de politie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen