112

Geldkist biedt mogelijk meer aanwijzingen

Foto: Google street View

De daders die de laffe roofoverval in het huis van de 84-jarige Harderwijker op hun geweten hebben, hebben zeer vermoedelijk een geel geldkistje gestolen. De politie is op zoek naar die geldkist. De kans bestaat dat de daders het kistje hebben gedumpt op hun vluchtroute.

Overrompeld

De 84-jarige Harderwijker werd tijdens een overval op zijn woning overmeesterd door de inbrekers. Hij werd zo overrompeld dat hij geen signalement heeft kunnen geven. Tijdens de overval hebben de daders de man zo mishandeld dat hij naar het ziekenhuis is gebracht. Naar verwachting komt de man begin deze week uit het ziekenhuis.

Vreemd

De politie vraagt vooral de hulp van buurtbewoners. Omdat het een rustige straat en buurt is, is de kans groot dat buurtbewoners iets vreemds hebben opgemerkt in de dagen voor de overval.

Veel inbraken

Dat het een rustige buurt zonder al teveel pottenkijkers is, blijkt ook uit de registratie inbraakmeldingen van de afgelopen 5 jaar. Maar liefst 19 keer is er ingebroken. Volgens een bewoner aan de Mecklenburglaan zouden criminelen de deur naar de A28 gebruiken bij hun daden. Ook wordt er in de bosschage aan die kant van de Mecklenburglaan vaak drugs gedeald.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen