112

Dode man aangetroffen op Beekhuizerzand

Foto: waalwijk.nieuws.nl

Op het Defensieterrein Beekhuizerzand is woensdagavond rond 18.30 uur het lichaam van een dode man aangetroffen. Hoe de man om het leven is gekomen is nog niet bekend.

Onderzoek op dode man

De Koninklijke Marechaussee voert het onderzoek. Volgens de voorlichter kan er nog niks concreets naar buiten worden gebracht. De schouwarts voert onderzoek uit.

Update 21.32 uur

De overleden man is een 65-jarige Harderwijker. Vermoedelijk is de man een natuurlijke dood gestorven. Zijn lichaam werd toevallig ontdekt door een militair. Dit werd door de Officier van Dienst vanavond gemeld.

Tijdens een oefening van de School voor de Luchtmobiele Brigade vond een militair bij toeval het lichaam. De jongen was met het opgraven van een granaatscherf toen hij in zijn ooghoek een lichaam zag liggen in het bos. Het bleek om een stoffelijk overschot te gaan. De overledene is vanavond door zijn familie geïdentificeerd. De man ging regelmatig naar het Beekhuizerzand kijken naar de militaire oefeningen.

Het onderzoek van het terrein is moeilijk doordat het stoffelijk overschot op het midden van de zandvlakte lag. Ook de invallende duisternis maakte het onderzoek lastig. Er kon maar één politievoertuig bij de vindplaats komen.

 

Reacties