Volgende week vindt de strijd om de Zuiderzeecup plaats

Foto: Zuiderzeecup.nl

Volgende week is het weer tijd voor de Zuiderzeecup bij VVOG. Op sportpark de Strokel vindt dan het jaarlijkse toernooi plaats wat de laatste serieuze krachtmeting gaat worden voor de start van de competitie. Met drie verenigingen uit de Hoofdklasse B, Ajax, Huizen en Urk belooft het een mooi toernooi te worden.

Serieus toernooi

De commissie van de Zuiderzeecup bestaat voornamelijk uit spelers die ooit in VVOG 1 speelden. Zij proberen ieder jaar weer 3 leuke tegenstanders te vinden voor de gastclub. Met woensdagavond twee wedstrijden en zaterdag weer 2 wedstrijden. Op zaterdag strijden de winnaars van woensdag om de 1e plek. De verliezers van woensdag spelen zaterdag de “verliezersfinale”. Een deel van de opbrengst van het toernooi gaat namelijk naar de A-selectie en er wordt geïnvesteerd in de jeugd. Zo kan VVOG haar jeugdspelers een 1e elftal op hoog niveau blijven aanbieden.

Feest op de agenda

Er wordt ook feest gevierd tijdens de Zuiderzeecup. Het is immers het einde van de zomerstop en de voorbereiding en de start van het nieuwe voetbalseizoen. Er wordt een link gelegd met de historie van Harderwijk. Er zijn oude ambachten te zien en er wordt vis gerookt en gebakken. Vrijdagavond is het 35+/Veteranentoernooi, dat wordt gevolgd door een feestavond met livemuziek. Zaterdagavond is er na de wedstrijd het finalefeest. Hier is een grote verloting aangekoppeld en is er weer live-muziek.

Kindermiddag

Ook aan de kleintjes is gedacht. Op vrijdag 11 augustus organiseert Voetbalschool Dolfijn samen met de Zuiderzeecup de 2e editie van de Zuiderzeecup Kidsmiddag. Tussen 13:30 en 16:00 uur hebben is er op het hoofdveld van VVOG een compleet voetbalparcours uitgezet met allerlei leuke oefeningen en spellen. De trainers van Dolfijn zetten diverse oefeningen uit die gericht zijn op pass, trap en techniek. Er worden ook partijtjes gespeeld en staat plezier en sportiviteit voorop. Het evenement is niet alleen voor de leden van VVOG maar beslist ook voor alle kinderen tussen de 4 en 8 jaar die kennis willen maken met VVOG of gewoon een keertje lekker willen voetballen. We nodigen iedereen uit om ook vriendjes en vriendinnetjes mee te nemen. Deelname is helemaal gratis en je krijgt ook nog iets lekkers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen