Wijkagent Harderwijk verwijdert social media-accounts

Foto: Twitter Alex Braakenburg

De wijkagent Harderwijk-Zuid heeft vanmorgen al zijn social media-accounts verwijderd, dit vanwege de ophef die ontstaan is na één post en vanwege de bedreigingen die hij ontving.

Social media

Het politieteam is over het algemeen vrij vaak te vinden op social media. De 1 wat meer dan de ander, maar over het algemeen geven ze allemaal een inkijk in hun werkzaamheden. Zo zijn ze sommige sensatiezoekers voor en zo voorkomen ze onjuiste informatie voor de buitenwereld. De wijkagent Harderwijk-Zuid postte afgelopen vrijdag een tweet en Facebook-bericht met een ietwat ongelukkige tekst. Hij ventileerde zijn mening over wat hij vond van de planten in een woonwijk. Dit kwam hem op een storm van reacties te staan. Hij meldde in zijn eerste post niet wat de reden van het huisbezoek was. De agenten waren in de woning ter ondersteuning van een instap van de recherche.

Wijkagent gaat viral

Om in social media-termen te blijven. De post van de wijkagent ging compleet viral. Helemaal toen hij ook nog begon te reageren op zijn post. Een dag later postte hij een nieuw bericht. Dit ging over de reacties die mensen hadden gegeven en hij waarschuwde in dit bericht dat ze rekening konden houden met het Openbaar Ministerie. Medewerkers van het OM kijken immers mee en bedreigingen zijn natuurlijk not done. Toen er zaterdag ook nog een “troll” begon mee te reageren leek het hek compleet van de dam. Het account van de wijkagent was gekopieerd en dit zorgde voor nog meer onrust dan dat de wijkagent van te voren had gedacht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen