Minne Veldman doet een heleboel dingen met muziek

Foto: ©Minne Veldman/Maximaal Sales

Minne Veldman vervolgt 23 september de orgelserie dit najaar in de Grote Kerk van Harderwijk.

Minne Veldman

De veelgevraagde Urker organist Minne Veldman raakte vroeg in de ban van het instrument. ,,Na mijn havo-examen kregen we een boekje waarin alle leerlingen iets over elkaar hadden geschreven. Bij mij stond er: orgel, orgel, orgel…’’

Muzikaal leven

Hij geeft zo’n vijftig soloconcerten per jaar, heeft tien cd’s op zijn naam staan, is dirigent van vijf koren, componeert muziek, heeft een YouTube-kanaal, geeft les, is de drijvende kracht achter het Orgelfeest en de YouTube-Orgeldag. En om zijn 25-jarig jubileum als (kerk)organist te vieren, gaat Minne Veldman op tournee en doet hij ook Zuid-Afrika en Parijs aan. ,,Het is druk’’, grijnst hij in zijn werkruimte, waar een wand geheel in beslag wordt genomen door een op maat gemaakt orgel..

Programma

In Harderwijk zal er een gevarieerd programma ten gehore worden gebracht. Werken van o.a. Willen Hendrik Zwart, J.S. Bach, Mendelssohn, Guilmant  en afgesloten met koraalimprovisatie van de organist zelf. Een avond om niet zo maar voorbij te laten gaan. De programma’s kunt u vinden op de website van het orgel.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=M2ucXYnmKZc

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen