Korenslag in de binnenstad van Harderwijk

All In One Fotografie
All In One Fotografie
Foto: ©Martin Weijmer

Regelmatig organiseren de ondernemers van Stichting Centrummanagement activiteiten in de Binnenstad, zoals de Shopping Experience, de Graaidagen, een Rode Loper dag en het Straattheaterfestival. Dit najaar voegen ze hier nog iets aan toe, een heuse Korenslag. Gisteravond was het gezellig samenzijn op de Markt. De straten naar de Markt toe vulden zich met de songs die de koren lieten horen.

Voorronde Korenslag 2016

Lokale en regionale koren gaan met elkaar de muzikale strijd aan voor de titel “Beste koor 2016”. Gisteravond was de eerste voorronde met het Blackgospel en Soulkoor “People United” uit Ermelo. Om 19.00 traden ze op. Decor is het bordes van het statige oude Gemeentehuis op de markt.

Vanmiddag om 14.00 uur treden de Aalzangers uit Harderwijk op. Gevolgd om 15.00 uur door Xpress 4You uit Zeewolde. Ook de daaropvolgende weekenden zijn er optredens.

Zo zullen de koren Mixsing, Dolphin Barbermates, het Pop&Rockkoor, C-Us-Sing, Swinning Squabble en Gospelkoor “Inspirations zingt” op het podium verschijnen. Op de Facebookpagina Binnenstad Harderwijk en de website www.heerlijkharderwijk.nl staat een overzicht met de aanvangstijden.

Hoofdprijs

De halve finale en de definitieve finale zullen plaatsvinden op het bordes van het oude stadhuis op de Markt. Op zaterdag 29 oktober om 12.00 uur. Een deskundige jury zal uiteindelijk samen met 5 mensen uit het publiek beslissen welk koor met de prijs naar huis gaat.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen