Elias van Mendelssohn door COV Noord-West Veluwe

Foto: COV Noord-West Veluwe

De COV Noord-West Veluwe is begonnen met het instuderen van de Elias van Felix Mendelssohn Bartholdy, een groots Bijbels oratorium uit de  19e eeuw.

Repetitie en uitvoering

Op 12 december is er een open repetitie in Ermelo, Frederik Hendriklaan 11. De delen 1,5, 20 en 29 worden geoefend. De uitvoering is gepland op zaterdag 20 mei 2017 in de Grote Kerk van Harderwijk.

Elias van Mendelssohn

De Elias vertelt het meeslepende verhaal van de grote oudtestamentische profeet Elia volgens het Bijbelboek I Koningen, de hoofdstukken 17,18 en 19.

Elia (zijn naam betekent De Heer is God) doet grote dingen in de naam van zijn God. Ook ervaart hij bittere tegenstand van koning Achab en koningin Izebel, die liever Baäl vereren dan de God van Israël. Elia raakt ontmoedigd en vlucht naar de woestijn. Daar ontmoet hij God in het zachte suizen van de wind. Hij vat nieuwe moed en gaat weer op pad volgens de aanwijzingen van God.

Informatie

Zowel aspirant leden als project zangers (met name tenoren) zijn van harte welkom om vrijblijvend de open repetitie mee te maken. Bij elk nieuw (project)lid wordt een stemtest afgenomen. Ook op andere maandagen zijn nieuwe leden van harte welkom.

De repetities van het koor vinden plaats in kerkgebouw De Voorhof, Frederik Hendriklaan 11 te Ermelo van 20.00 tot 22.00 uur.

De COV Noord-West Veluwe telt ongeveer 80 leden en staat onder de inspirerende leiding van Jurriaan Grootes.  Het repertoire van het koor bestaat uit diverse grote werken van klassiek tot meer modern. Voor info: www.oratorium-harderwijk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen