Harderwijk Live voor 3e jaar in “nieuwe stijl”

Foto: ©Centrummanagement

Vanaf zaterdag vindt er in Harderwijk weer Harderwijk Live plaats. Een evenement dat op 6 avonden plaatsvindt. Traditioneel de laatste 3 zaterdagen van juli en de eerste 3 van augustus. Ook een event, dat net als Aaltjesdag overigens, ondanks slechtere jaren nog steeds staat. De oudere Harderwijkers zullen bijvoorbeeld de naam Preuverie linken aan een gezellige avond met muziek, eten en drinken op de Markt. Zo heeft het podium door de jaren heen op verschillende plekken gestaan, maar was het ook ieder jaar weer een verrassing welk transportbedrijf een trailer beschikbaar stelde. Sinds 2 jaar is het anders. 2017 gaat het derde jaar worden voor Harderwijk Live in de huidige formule.

Professionele samenwerking horeca

Aangeschoven aan tafel zijn Omar Dahak en Maurice Huizing. Namens de stichting Horeca Ondernemers Markt (HOM) houdt vooral de laatste zich bezig met Harderwijk Live. De HOM bestaat uit de horecazaken de Baron, de Boterlap, de Graaf, de Hertog en Luigi’s. Deze 5 zaken geven ieder op eigen wijze, maar zeker ook samen een invulling aan Harderwijk Live. Zo ruimt de Boterlap het terras helemaal op en verkleint Luigi’s het pleinterras een beetje. Bij de Boterlap en de Hertog staan 2 bierkarren. Aan de rand van de Markt staat een bierkar waar personeel van alle HOM-zaken een drankje inschenkt. Bij de Graaf en de Baron kun je als vanouds lekker chillend op het terras genieten van de muziek.

Conceptavonden op de agenda

“Mensen willen tegenwoordig een concept zien. Gasten willen beleven wat er gebeurt op een Harderwijk Live,” zegt Omar Dahak. “Je kan niet meer zomaar even een trailer neerzetten, een band erop zetten en er vanuit gaan dat het publiek dan toch wel komt. Huizing beaamt dit: “Een evenement als dit moet professioneel in elkaar zitten, van de eerste contacten met de gemeenten tot en met de flyers en de avonden zelf.” Ieder jaar zijn alle vonden gelabeld met een thema. Om niet in herhaling te vallen en de jeugd ook de kans te geven, is er een boekingsbureau in de arm genomen. Dit bedrijf helpt de HOM om een mooie mix van artiesten neer te zetten. 6 avonden lang gevarieerd en voor ieder wat wils. Huizing: “Het is de kunst om ieder jaar weer binnen het budget te blijven als het gaat om de gages voor de artiesten, maar ook over dit jaar zijn we nu al erg tevreden. In 2015 hadden we Dré Hazes. Toen was die nog te betalen, maar daar hoef je nu ook niet meer aan te denken.” Dit jaar is één van de grote verrassingen op de affiches misschien wel The Dirty Daddies. Eigenlijk alles wat Harderwijk Live “nieuwe  stijl” al drie jaar ambieert, komt in deze formatie naar voren. Classics die door de 6 mannen in een geheel eigentijds jasje zijn gestoken.

Info Harderwijk Live

Alle avonden beginnen dit jaar om 16.00 uur met een speciale Kids-show. Harderwijk Live eindigt dit jaar gewoon net als anders om 23.30 uur. Alleen zal niet iedere avond de “hoofdact” ook de afsluiter zijn. In 2017 is er wederom plaats voor muziek en drank en misschien zelfs wel een eetkraam. Er is geen plaats voor fietsen op de Markt. Ook het podium zal net als voorgaande jaren en eigenlijk alle evenementen op de Markt weer door de gemeente worden geplaatst. Harderwijk Live, de gemeente, de brandweer en de Popschool werken voor u samen aan 6 gezellige avonden in de Harderwijkse binnenstad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen