Voetbal en feest zijn volgende week de ingrediënten van de Veluwade

Foto: ©Veluwade

Over een week is het zover. Woensdagmiddag 2 augustus om 14.00 uur start de 41e Veluwade. Ooit opgezet door de muzikanten en gebroeders Rende en Henk Brouwer. De bekende trompetspelers maakten muziek tijdens een voetbalwedstrijd en de opbrengst van het optreden ging de kas van vv Hierden in.

Voetbal en muziek op agenda

Vrijwilligers zorgen tegenwoordig voor een vierdaags event waar in totaal bijna 10000 bezoekers op afkomen. Een event dat in de basis gelijk is aan het ontstaan. Een potje voetbal met muziek, waarvan de opbrengst voor de club is. Er zijn twee voetbaltoernooien. Amateurclubs in de regio nemen de Veluwade op in hun oefenstage voor het nieuwe seizoen. En er is een bedrijventoernooi. Er is een kindermiddag op zaterdag. Ook is er een VIP-diner voor de sponsors. Maar de publiekstrekkers zijn de 4 artiestenavonden.

Afdeling van VV Hierden

De Veluwade-commissie valt onder het bestuur van de voetbalvereniging vv Hierden en draait volledig op vrijwilligers. De gehele organisatie is dan ook helemaal met elkaar verweven. De Veluwade is een afdeling van de club, net zoals de jeugdafdeling en het seniorenvoetbal dat is. Een unieke constructie die jaarlijkse zorgt voor het leveren van een topprestatie. Want dat is het organiseren van de Veluwade.

Opzet groter

“Dit jaar wordt het feestterrein enorm vergroot. De feesttent met het vipgedeelte blijven op het parkeerterrein, maar worden uitgebreid met het “voor”parkeerterrein. Hier komt een tent te staan met de entree, garderobe, muntverkoop en een foodkraam er in. Hierdoor wordt de drukte verspreid en kunnen we de bezoekers een nog relaxtere avond geven,” zegt Alice Ruiter-Haklander. Alice: “De toiletten worden verplaatst. En de barindeling in de tent wordt ook verbeterd. In plaats van de barren aan de zijkant, komt er nu één lange bar in het midden. Zo kunnen we aan twee kanten tegelijk uitgeven.” Het wordt allemaal steeds professioneler bij de Veluwade. De samenwerking met BDG Beveiliging bijvoorbeeld. Alice: “Een groot team van de vrijwilligers werkt in het dagelijks leven ook in de beveiliging en de combi van een bekend gezicht en “V-tje” op de borst werkt toch het beste. Er zijn de laatste jaren zo goed als nooit noemenswaardige incidenten gebeurd.” De bevoorrading doet de Veluwade zelf. “Er komt een grote koelwagen te staan, waaruit de producten kunnen worden aangevuld. En voor het bier hoeven we één telefoontje naar Heineken te doen en de bierwagen komt de tanks bijvullen,” vertelt Alice.

Veel meer in eigen beheer

De Veluwade kent net als andere grote events in de gemeente geregeld een andere visie. Dat is ook logisch. De maatschappij verandert en de mensen die bij zo’n groot event betrokken zijn, doen dit vaak maar een paar jaar achter elkaar. De Veluwade in deze vorm doet dit nu voor de 3e keer. Zo’n 125 vrijwilligers, een commissie van 5 leden en een facilitair team (beveiliging) leiden de Veluwade in goede banen. “Door een strak schema en zo goed als alles in eigen beheer te hebben, kunnen we dit event nu zo goed neerzetten. De horeca, voetbalzaken, facilitair, maar ook pr, hebben allemaal weer een team vrijwilligers. Zo staat er bijvoorbeeld na afloop van een Veluwade-avond een fris team vrijwilligers klaar om de werkers van die avond ook weer van een hapje en drankje te voorzien,” aldus Alice.

Driecombi

Sponsoren, vrijwilligers én bezoekers. Die driecombi maakt de Veluwade. Bijna alle bedrijven die vv Hierden een warm toe dragen en een financiële bijdrage leveren, krijgen een VIP-diner voorgeschoteld. Vorig jaar was het een extraatje vanwege het 40-jarig jubileum, dit jaar is het een onderdeel van de sponsorpakketten. De kantine wordt een exclusief restaurant en wordt er voor de gasten een exclusief diner van streekproducten bereid.

Vrijwilliger? Vrijkaarten?

Kortom, mocht je zin hebben in een gezellige avond en wil je bijdragen aan het mooie event de Veluwade? “Meld je aan als vrijwilliger. We kunnen op alle vlakken altijd wel extra mensen gebruiken,” zegt Alice. De weggeefactie van de toegangskaarten op Facebook loopt ook nog steeds. Kijk hoe je kaarten kan winnen op Facebook van de Veluwade. Meer informatie over het evenement op www.veluwade.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen