Klimbos Harderwijk aan de Boekhorstlaan geopend door vrije val van wethouder van Bijsteren

Foto: FB Bert van bijsteren

Nee, het was niet de vrije val van de onlangs geïnstalleerde wethouder van Bijsteren uit het college. Nee, de wethouder stond, ingesnoerd en wel, 16 meter boven de grond in het Klimbos Harderwijk, waar hij al springend het nieuwste eventcenter in Harderwijk opende.

Klimbos Harderwijk geopend

Donderdag opende het adventurepark officieel ‘de deuren’ voor het publiek. Onder het toeziend oog van tientallen genodigden sprong wethouder van Bijsteren naar beneden. Het vrije val-platform op 16 meter hoogte is één van de onderdelen van het Klimbos Harderwijk. Het is even slikken als je bovenaan staat, maar het idee dat je vastzit, maakt het springen toch wat makkelijker.

Meer te doen

Maar er is meer te doen aan de Boekhorstlaan. Zo is er een lang klimparcours waar je meerdere routes op kan volgen. Wat uniek voor Nederland is, is de Rollercoaster Zipline. In een zipline zit je in een harnas vastgegespt en hang je met 2 staalkabels aan een stalen frame. Dit frame legt een route door het bos af. Het is eigenlijk een eenpersoons-achtbaan. Doordat je hoog begint en afdaalt naar de grond, krijg je vanzelf snelheid. In de bochten van het parcours kan dit soms extra hard gaan. Dit onderdeel is nog in aanbouw.

Reacties