Gratis compost als dank voor uw GFT 

Foto: Pixabay

Zaterdag 30 maart mogen inwoners van de gemeente Harderwijk tussen 9.00 en 12.00 uur gratis compost ophalen bij de gemeentewerf Snel Herstel, Gelreweg 2B, Harderwijk.

Gratis bedankje

Met deze actie bedanken we u voor het apart houden van groente, fruit en tuinafval (GFT). Neem uw legitimatiebewijs mee en kom op tijd, want op=op. Komt u met een aanhanger? Kies dan voor de ingang aan de Gelreweg. Wilt u een zak of emmer vullen, parkeer dan langs de Graaf Ottolaan en kies voor de entree aan deze weg.

Natuurlijke balans

GFT scheiden en composteren is doorgaans goedkoper dan het samen met het restafval te verwerken. Het hergebruik van GFT heeft een positief effect op het milieu. Van GFT wordt compost gemaakt. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Compost stimuleert de groei van bloemen en planten, reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Bovendien legt compost CO2 vast in de bodem.

Samen halen we er nog meer uit

In 2018 werd in de gemeente Harderwijk ruim 4600 ton GFT apart ingezameld. Dit kan nog veel meer worden! Uit de sorteeranalyse blijkt dat in het restafval nog ongeveer 40% GFT zit. Voedselresten, biologisch afbreekbare zakjes, kattenbak korrels met milieukeur en koffiefilters horen bijvoorbeeld ook in de GFT-bak. GFT is meer waard dan je denkt. Meer informatie: www.afvalmeerwaard.nl.

Reacties