Christianne van der Wal voorgedragen als gedeputeerde, Bert van Bijsteren nieuwe wethouder van Harderwijk

Foto: Gemeente Harderwijk

Wethouder Christianne van der Wal is door de VVD voorgedragen voor de functie van gedeputeerde in het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland.

Vertrek Christianne van der Wal

Sinds 2014 is Christianne van der Wal wethouder voor de gemeente Harderwijk. Zij heeft met veel passie en enthousiasme vorm en inhoud gegeven aan de groei en ontwikkeling van de gemeente Harderwijk. Zij wordt volgende week geïnstalleerd als gedeputeerde van de provincie Gelderland.

Nieuwe wethouder

De VVD Harderwijk-Hierden heeft vanochtend bekend gemaakt dat Bert van Bijsteren de VVD wethouder Christianne van der Wal gaat opvolgen. Fractievoorzitter Peter de Groot benadrukt namens de fractie dat hij vooral trots is dat Bert dit wil gaan doen. Bert van Bijsteren wordt volgende week donderdag 6 juni in zijn nieuwe functie benoemd tijdens de raadsvergadering.

Bert van Bijsteren bekend in gemeentepolitiek

In 2006 werd Bert van Bijsteren raadslid in Harderwijk en van 2008 tot 2017 was hij fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Harderwijk. Tot voor kort was hij namens de VVD lid van de Provinciale Staten van Gelderland. De aanstaande wethouder zal zich net als zijn voorgangster bezig houden met onder andere economische zaken, recreatie en toerisme, duurzaamheid en grote projecten zoals het Waterfront en Drielanden.

Bert van Bijsteren past goed in het huidige college

Burgemeester Harm-Jan van Schaik, namens het college van B&W: “Bert van Bijsteren kent de gemeentepolitiek goed en met zijn enthousiasme verwachten we dat hij ook vorm en inhoud kan geven aan de groei en ontwikkeling van onze gemeente. Wij verwachten dat hij net als Christianne van der Wal goed in een ambitieus team past.”

 

'
article
101727
Christianne van der Wal vervangen
Wethouder Christianne van der Wal is door de VVD voorgedragen voor de functie van gedeputeerde in
https://harderwijk.nieuws.nl/gemeente/101727/christianne-van-der-wal-voorgedragen-als-gedeputeerde-bert-van-bijsteren-nieuwe-wethouder-van-harderwijk/
2019-05-31T08:00:00+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/138/2019/05/31104851/WEB-Christianne-gemeente-harderwijk.jpg
Gemeente