Binnenstadbewoners kunnen aanvraag voor een geveltuin doen

Foto: Pixabay

Binnenstadbewoners die een voortuin missen, kunnen een aanvraag bij de gemeente indienen voor een geveltuin.

Binnenstadbewoners zonder voortuin

“Met een geveltuintje geeft u kleur aan de stad!” is de slogan van gemeente voor het nieuwste groene project uit het stadhuis. De meeste binnenstadbewoners hebben geen voortuin. Maar in het project geveltuintjes is er bijna voor iedereen de kans om wat groens aan de voorkant van de woning te krijgen. Bij bijna ieder adres in de binnenstad is er de mogelijkheid om 30 centimeter tussen de gevel en gemeentegrond vrij te maken.

Wat is een geveltuintje?

In de vrijgemaakt 30 centimeter grond kunnen dan plantjes, struikjes, klimmers of bijvoorbeeld een bloempot worden geplaatst. En dan heb je een geveltuintje. Op die manier krijgt de stad meer kleur en levendigheid: ‘Samen kleuren we de stad’!

Lijkt het u een mooi idee en wilt u meedoen?

De gemeente biedt het volgende aan: Één van de ontwerpers maakt een schets voor de indeling van het geveltuintje en geeft een advies voor de beplanting. De ambtenaren van ‘Snel herstel’ bereiden het tuintje voor (stenen en wit zand eruit en tuingrond erin) en zorgen zo nodig voor een randje van steen of cortenstaal.

En dan?

U zet zelf de planten er in en onderhoudt het tuintje. Wilt u alles, na goedkeuring van de gemeente, zelf doen dan mag dat natuurlijk ook. Onderaan deze website vindt u het aanvraagformulier

Reacties