Brug bij de Molen weer gerepareerd en werkt weer

Foto: Ciao Anita!/Flickr

De stress die de houtrot in de oudste Harderwijkse havenbrug heeft opgeleverd, bleek gelukkig allemaal niet nodig. Eerder deze week meldde een medewerker van de havendienst dat de ophaalbrug onveilig zou kunnen zijn.

Halfjaar dicht

De karakteristieke witte ophaalbrug die voetgangers van P1 Havendijk naar de Havendam leidt, vertoonde na bijna 30 jaar een scheur in het houtwerk. Na controle door Snel Herstel werd geconstateerd dat de brug weleens aangetast kon zijn door houtrot. Er werd besloten om de brug in de open stand te fixeren en professionele bruggenbouwers in te schakelen. Volgens de eerste berichten kon het weleens een half jaar gaan duren voordat de brug weer in gebruik genomen kon worden.

Reparatie

De witte houten ophaalbrug over de Vissershaven is woensdag gerepareerd en werkt weer. Komende vrijdag zal voor de zekerheid ook de andere zijde van de brug nog worden verstevigd.

Wethouder Van Bijsteren is verheugd over de snelle reparatie: “Ik had er niet aan moeten denken dat deze verbinding tussen parkeerplaatsen en de stad en met Veluvia, de Vischafslag, de Botterloods en molen De Hoop lang buiten bedrijf zou zijn geweest. Voor iedereen is het fijn dat deze beeldbepalende brug zo snel weer werkt.”

De reparatie werd snel en vakkundig uitgevoerd door Tebezo Waterbouw en Nautische Dienstverlening BV uit Genemuiden.