Laatste fase Waterfront officieel van start

Foto: Gemeente Harderwijk

Wethouder Bert van Bijsteren heeft afgelopen woensdag samen met algemeen directeur Peter van der Linde van Boskalis Nederland het officiële startsein gegeven voor de realisatie van fase 3, het laatste te ontwikkelen deelgebied van het Waterfront.

Veel ambitie voor laatste fase Waterfront

Wethouder Bert van Bijsteren is inmiddels een paar maanden aan de slag als wethouder. Hij vertelt: “Het ambitieniveau voor Waterfront fase 3 is hoog. Het wordt een voorbeeldwijk op het gebied van duurzaam wonen. De wijk wordt niet alleen volledig aardgasvrij, maar ook zoveel mogelijk energieneutraal. Woningen worden zo circulair mogelijk gebouwd en de buitenruimte zo ingericht dat biodiversiteit toeneemt en er voor de lange termijn een klimaatadaptieve woonwijk ontstaat.” De eerste verkoop- en bouwactiviteiten starten naar verwachting in 2021.

Voortaan wekelijks inloopspreekuur

Vanaf 17 september organiseren gemeente Harderwijk en Boskalis Nederland samen wekelijks een inloopspreekuur op dinsdag van 15.00 tot 16.00 uur in de gele keet van Boskalis aan de Ir. Lelykade in het Waterfront. Dit spreekuur is vooral bedoeld voor vragen over de werkzaamheden die plaatsvinden voor fase 3. Wethouder Bert van Bijsteren: “Er gebeurt veel in het Waterfront en logisch gezien levert dat vragen op bij huidige en mogelijke toekomstige bewoners. Met dit vragenuurtje willen we hierop zo goed mogelijk inspelen. Er zijn medewerkers van gemeente Harderwijk en Boskalis aanwezig om alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.”