Uitnodiging informatieavond over houtrook in het stadhuis op 11 februari

Foto: Pixabay

Ongeveer 20% van de huishoudens in Nederland heeft een kachel of open haard en dat aantal neemt verder toe.

Houtrook slecht voor de gezondheid

Hoe gezellig en sfeervol het ook is, rook van een houtkachel, haard of vuurkorf is slecht voor de gezondheid van iedereen: mensen die in de buurt wonen, maar ook voor uzelf. Vooral kinderen, ouderen en mensen met long- of hart- en vaatziekten zijn er extra gevoelig voor.

Informatieavond houtrook

Heeft u behoefte aan informatie over de gezondheidseffecten van houtrook? En hoe u de overlast kunt verminderen? Kom dan naar de informatieavond op dinsdag 11 februari in het Huis van de Stad aan de Havendam 56. De bijeenkomst start om 19.00 uur (inloop met koffie en thee om 18.45 uur). U kunt zich aanmelden via Harderwijk.nl/houtrook.

Longfonds en de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche

De informatieavond wordt georganiseerd door het Longfonds en de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche. Huub Piepers en Gert Kooij geven antwoord op uw vragen over houtrook. Hoe groot zijn de gezondheidseffecten van houtrook voor mensen met én zonder luchtwegproblemen? Is de overlast te verminderen met de juiste installatie en voorzorgsmaatregelen? Zijn houtkachels een duurzaam alternatief voor een gasgestookte cv-ketel?

Vragen

Voor vragen over de informatiebijeenkomst kunt u contact opnemen met de gemeente Harderwijk via (0341) 411 911.

Vaker nieuws uit Harderwijk en Hierden lezen?

Het nieuws van harderwijk.nieuws.nl is gemakkelijk te volgen.

  • Like dan onze Facebookpagina, volg ons op Twitter en Instagram
  • Krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
  • Meld je ook aan voor berichten in je browser. Bij een nieuw bericht verschijnt er een melding op je scherm. Kun je het gelijk lezen.
  • Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224