Fietsroute Belcantodreef wordt tijdelijk afgesloten vanwege overlast

Foto: Google Street View

Vanaf maandag 24 februari (voorjaarsvakantie) wordt de fietsroute door de Belcantodreef, ter hoogte van het Waterplaspad in de wijk Drielanden, op twee plekken afgesloten.

Proef van 4 maanden

De afsluiting is een proef en duurt vier maanden. De fietsdoorsteek ter hoogte van Belcantodreef 37 wordt helemaal afgesloten. De doorsteek bij Belcantodreef 73 wordt voorzien van een ‘schaarhekje’ op de rijbaan. Zo kunnen fietsers er niet meer langs, maar kinderwagens/rolstoelers/voetgangers nog wel. De twee aansluitingen van de Belcantodreef op het Waterplaspad worden dus tijdelijk afgesloten.

Afsluiting fietsroute en omleiding

Bij de fietsdoorsteek ter hoogte van Rapdreef 1 komt een verkeershek aan de kant van de rijbaan met de tekst ‘doorgaand verkeer afgesloten’. Fietsers naar Muziekland IV kunnen zodoende nog wel gebruik maken van het Rappad. Tijdens de afsluiting staan er gele omleidingsborden. De omleiding leidt via het Operapad of Beneluxpad.

Overlast en verkeersonveilige situaties

Bewoners aan de Belcantodreef ervaren veel overlast en zien veel verkeersonveilige situaties. Na gesprekken met bewoners, Fietsersbond Harderwijk, Fietsersbond Ermelo, Veilig Verkeer Nederland en andere partijen is gekozen voor een proef. Aan het einde van de proef wordt deze samen met hen geëvalueerd.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws Apeldoorn Nieuws Ermelo Nieuws