Vijfde editie actie Stadsidee van start

Foto: Gemeente Harderwijk

Inwoners van Hierden en Harderwijk worden dit jaar met de actie ‘Stadsidee 2020’, weer uitgedaagd hun droom voor een betere woonomgeving om te zetten in concrete plannen.

Eerdere ideeën

Eerdere stadsideeën zijn de natuurspeeltuin in het Oranjepark, naast de fietsersbrug bij het station. Een hondenstrand aan het Wolderwijd. Dit Stadsidee is uiteindelijk aangepast en opgedeeld. In het Crescentpark is een losloopgebied met strand gecreëerd en momneteel wordt een strandje gemaakt bij de ijsbaan/Plantagepark. Het derde Stadsidee was het verkeersplein bij de Rietmeen. Vorig jaar deelde de wethouder een cheque uit voor een pumptrackbaan in Drielanden.

Vertrouwen in de toekomst

De gemeente zoekt baanbrekende ideeën en plannen om buurt, wijk, dorp of stad mooier, leuker en leefbaarder te maken. Wethouder Jeroen de Jong wil ook dit jaar dat mensen enthousiast hun plannen kunnen indienen: ‘Ook, of juist, in deze opmerkelijke tijd blijven we doorgaan met het bedenken van creatieve ideeën om als samenleving te laten zien dat we veerkracht en vertrouwen in de toekomst hebben. Samen maken wij Harderwijk steeds mooier.”

Aanmelden kan tot 29 mei

Voor realisatie van het Stadsidee 2020 dat uiteindelijk door inwoners zelf wordt gekozen, is een bedrag van € 45.000,- beschikbaar. Uiterlijk vrijdag 29 mei moeten de plannen via stadsidee.nl zijn ingediend. Alle inwoners van Harderwijk en Hierden bepalen vanaf 8 juni, in een digitale stemronde, welk idee dit jaar wint.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.