Koningsspelen Harderwijk gaan door in een andere vorm 

Foto: Pixabay

Op vrijdag 24 april zijn de Koningsspelen, de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag.

Koningsspelen Harderwijk dit jaar anders

Ook in Harderwijk heeft de gemeente activiteiten afgelast vanwege de coronamaatregelen. Dat geldt niet voor de Koningsspelen Harderwijk! Die gaan door in een andere vorm. Want maatregelen tegen het coronavirus beperken ons niet om er alsnog een feestelijke dag van te maken.

Gewoon de hele ochtend

De hele vrijdagochtend heeft GA! Harderwijk een mooi programma samengesteld voor de kinderen van groep 5 t/m 8. Zij kunnen zich vermaken met leuke activiteiten en veel vrolijkheid. Ouders, juffen en meesters hoeven niet te helpen, de kinderen kunnen zelfstandig meedoen. Meedoen kan door het volgen van een livestream vanuit de studio in het Huis van de Stad. Alle activiteiten voldoen aan de richtlijnen van het RIVM.

Door de straten

Tijdens de uitzending rijden de GA! coaches en studenten van Landstede als razende reporters door de straten. Zij zijn te herkennen aan de oranje gekleurde auto’s en roepen de kinderen op om via de uitzending mee te doen aan de leuke activiteiten in hun eigen voortuin.
Het programma van de ochtend
8.15 uur – Versier je tuin (oranje!) en trek oranje kleding aan
8.55 uur – Zet de livestream aan
9.00 uur – Start uitzending digitale Koningsspelen gemeente Harderwijk 2020
9.35 uur – Activiteiten met de GA! coaches
12.00 uur – Uitreiking prijs op gepaste afstand voor de mooist versierde tuin/balkon/ raam door wethouder Marcel Companjen
12.05 uur – Einde Koningsspelen 2020

Oproep op poster

GA! Harderwijk heeft ter voorbereiding op de Koningsspelen een speciale poster ontwikkeld. Op deze poster staat het programma van de digitale Koningsspelen, de benodigdheden voor 24 april en een checklist om alle GA! challenges te voldoen voor 24 april 2020.  Deze poster met de link naar de livestream wordt vanaf maandag 20 april verspreid via de scholen, de Harderwijker Courant en social media van de gemeente en GA! Harderwijk.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.