Daan en Lissy zijn het nieuwe kindercollege van Harderwijk

Foto: Ton Pors/Gemeente Harderwijk

Het nieuwe kindercollege van Harderwijk is bekend. De vakjury koos vanmiddag voor Daan Boersma van basisschool De Schakel als nieuwe kinderburgemeester van Harderwijk. De nieuwe kinderwethouder is Lissy van Bennekom van basisschool De Rank.

Daan en Lissy zijn er voor alle kinderen

Daan en Lissy vertegenwoordigen het komende jaar alle kinderen van de gemeente Harderwijk. Als ambassadeur van de gemeente gaan zij samen met de collegeleden mee op pad naar evenementen en officiële gelegenheden, om bijvoorbeeld bijeenkomsten te openen of een toespraak te houden. Het afgelopen jaar vormden Isabella Hoeve  en Nino Petersen het kindercollege van Harderwijk. Zij dragen na een jaar met mooie ervaringen het stokje over aan het nieuwe kindercollege.

Presentatie voor vakjury

In totaal stelden 11 kandidaten uit groep 7 en 8 van de basisscholen zich voor aan een vakjury, bestaande uit twee raadsleden, de burgemeester, de wethouder Onderwijs en twee betrokken inwoners. In een pitch vertelden de kandidaten waarom zij de nieuwe kinderburgemeester of -wethouder willen worden.

Installatie kindercollege in oktober

Het nieuwe kindercollege wordt op 29 oktober tijdens de Maand van Burgerschap geïnstalleerd. Dan krijgt de kinderburgemeester ook zijn ambtsketen om en vormt hij samen met de kinderwethouder een jaar lang het kindercollege van Harderwijk en Hierden. De ambtsketen is vorig jaar ontworpen door kinderen uit de gemeente.

Kindercollege geeft kinderen een stem

Kinderen uit Harderwijk en Hierden kunnen bij het kindercollege [email protected] terecht met vragen en ideeën voor de gemeente. Door het instellen van het kindercollege wil de gemeente politiek ook voor kinderen leuk en toegankelijk maken. Het kindercollege is een onderdeel van ‘Harderwijk zijn wij samen’. Onder deze titel werkt de gemeente Harderwijk met haar inwoners samen aan een prettige samenleving in Harderwijk en Hierden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Reacties