Sinterklaas kiest voor alternatief programma in Harderwijk

Foto: ©Maximaal Sales

Een ontvangst in besloten kring, een rijtoer langs de scholen, een speurtocht en een pakjesmagazijn in de binnenstad. Dat is wat Sinterklaas dit jaar kan doen.

Sinterklaas toch welkom heten

Dat zijn de ingrediënten waarmee dit jaar Sinterklaas en zijn Pieten zich in Harderwijk presenteren en van zich laten horen. Kinderburgemeester Daan Boersma is er blij mee: “Helemaal top dat we zo in Harderwijk toch op een leuke manier Sinterklaas kunnen vieren dit jaar.”

Ontvangst en rijtoer

Nu ook de eerder geplande ‘drive intocht’ helaas geen doorgang kon vinden hebben de gemeente en de staf van de Sint een nieuw plan bedacht. De Sint en zijn gevolg zullen verwelkomd worden door de het nieuwe kindercollege en de burgemeester. Daarvan worden video-opnames gemaakt die via verschillende media te zien zijn. In de dagen daarna maakt de Sint een rijtoer langs alle basisscholen in Harderwijk en Hierden. Hij rijdt in een open auto langs de schoolpleinen zodat hij naar alle kinderen kan zwaaien en een van zijn Pieten een verrassing voor hen kan achterlaten. Waaronder een uitnodiging om mee te doen aan de speciale speurtocht ‘Het Pietenpad’.

Speurtocht en pakjesmagazijn

Een feestelijke speurtocht door de binnenstad van Harderwijk voor kinderen tot 12 jaar draait om roetveegpietjes en het verzamelen van letters. Het einde van de speurtocht is in het tijdelijke Pakjesmagazijn van Sinterklaas. Daar ligt een presentje klaar voor de kinderen. Meer informatie over de exacte datums, planning en de invulling van de activiteiten volgt zo spoedig mogelijk.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen