Aanbieders Wmo maatwerkvoorzieningen 2021 bekend

Foto: ©Canva

De gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde hebben de aanbesteding voor de Wmo maatwerkvoorzieningen huishoudelijke hulp, begeleiding (ambulant en groep) en logeeropvang afgerond.

Aanbieders bekend

De gunning van de aanbieders is inmiddels definitief. Daarmee zijn de aanbieders bekend die per 1 juni a.s. een contract met één of meerdere gemeenten krijgen. Voor de totale regio zijn er 53 hoofdaanbieders en een totaal van ruim 120 aanbieders. Willem Krooneman, wethouder Elburg en voor de samenwerking bestuurlijk trekker Wmo: “We zijn blij dat – ondanks de coronacrisis – er zoveel aanbieders zich hebben ingeschreven. We verheugen ons op de samenwerking met alle contractpartners. Hieronder zijn veel van de huidige Wmo aanbieders. Daarnaast verwelkomen we ook een aantal nieuwe organisaties in onze regio. Hiermee zorgen we voor een goede continuïteit van de bestaande dienstverlening en dat is goed nieuws voor onze inwoners: zij zijn voor de komende jaren verzekerd van goede en passende ondersteuning.”

Contract vier jaar

Met de aanbieders hebben de gemeenten een contract van vier jaar afgesloten, met viermaal de mogelijkheid voor een verlenging van een jaar. Het aangaan van langdurige contracten is belangrijk want het biedt inwoners de zekerheid van een lange relatie met aanbieder én hulpverlener. Dit voorkomt dat er elke paar jaar onrust en onzekerheid ontstaat door een nieuwe aanbesteding. Ook voor de medewerkers geeft een langdurig contract zekerheid. Daarbij biedt een langdurige relatie meer mogelijkheden om – in de komende jaren – met aanbieders te werken aan verdere innovatie en transformatie.

Goede overdracht

De samenwerkende gemeenten zorgen voor een goede overdracht naar een nieuwe aanbieder voor cliënten die nu ondersteuning krijgen door een niet gecontracteerde aanbieder. De gemeenten vinden het belangrijk dat er sprake is van een goede continuïteit van de huidige ondersteuning en een warme overdracht naar een nieuwe aanbieder.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen