Flitspaal Lorentzstraat Harderwijk gaat aan

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Op 28 oktober gaat een nieuwe flitspaal op de Lorentzstraat in Harderwijk aan. Vanaf dat moment worden bestuurders die te hard rijden op de Lorentzstraat nabij de kruising met de Voltastraat bekeurd.

Flitspaal officieel aan

De gemeente Harderwijk, de politie en het OM verwachten dat bestuurders hun rijgedrag hierdoor gaan aanpassen en dat de verkeersveiligheid in Harderwijk verbetert. De snelheid in beide richtingen wordt daarmee gecontroleerd en gehandhaafd. De toegestane snelheid op deze ontsluitingsweg is 50 km/uur. Het Openbaar Ministerie heeft besloten de flitspaal te plaatsen nadat de gemeente Harderwijk en de politie hebben aangegeven dat hier vaak te hard wordt gereden en het aantal ongevallen toeneemt.

Verkeersveiligheid

Het te hard rijden op de Lorentzstraat is een groot risico voor de verkeersveiligheid. Zeker bij de kruising met de Stephensonstraat, waar de verkeersintensiteit hoog is en zwaar verkeer rijdt. Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid.

Testfase

In de afgelopen periode is de flitspaal getest. Flitspalen staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het CJIB. Na ongeveer drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie verbeterd is. Het Openbaar Ministerie beoordeelt dan, na overleg met de politie en de gemeente, of handhaving met flitspalen langer noodzakelijk is.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Reacties

Cookieinstellingen