Praat mee over de toekomst van Harderwijk en Hierden

Foto: ©Canva/MAximaal Sales

De gemeente Harderwijk nodigt inwoners, maatschappelijke organisaties, ondernemers, gemeenteraadsleden en collega’s uit om tijdens Het Stadsgesprek met elkaar in gesprek te gaan en zo bij te dragen aan de omgevingsvisie en het omgevingsplan.

Omgevingsvisie

De omgevingsvisie en het omgevingsplan zijn onderdeel van de Omgevingswet. Deze wet gaat naar verwachting op 1 januari 2023 in werking. Het Stadsgesprek vindt plaats op woensdagavond 22 juni in wijkcentrum De Kiekmure in Harderwijk.

In de omgevingsvisie beschrijven we hoe we willen dat de gemeente eruit gaat zien in de toekomst. In het omgevingsplan komt te staan welke functies en activiteiten waar mogelijk zijn en aan welke voorwaarden deze moeten voldoen. Nieuwe plannen en initiatieven worden aan de visie en het plan getoetst. Alle meningen en ideeën die we ophalen tijdens het Stadsgesprek dragen bij aan deze omgevingsvisie en het omgevingsplan. We horen daarom graag hoe u erover denkt!

Meningen delen tijdens Het Stadsgesprek

Parkeren we de tweede auto voortaan buiten de wijk? Bepaal ik zelf hoe groot en hoe hoog ik bouw in mijn eigen achtertuin? Staan we het splitsen van woningen in de wijk toe, omdat er een tekort aan woonruimte is? Deze en andere stellingen komen aan de orde tijdens Het Stadsgesprek.

De gemeente plaatste eerder al een enquête en stellingen online, trok de wijk Stadsdennen in en haalde meningen van bewoners op. Nu het weer kan en mag, gaan we graag live met elkaar in gesprek: stads- en dorpsgenoten, raadsleden, ondernemers, vertegenwoordigers van organisaties en ambtenaren.

Het Stadsgesprek

Wanneer: woensdag 22 juni
Waar: De Kiekmure, Tesselschadelaan 1, Harderwijk
Tijd: 19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Aanmelden

Aanmelden voor het Stadsgesprek kan door een mail te sturen naar [email protected] met vermelding van Stadsgesprek, uw naam en postcode.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen