Harderwijk wordt Cirkelstad

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Bedrijvenkring Harderwijk en wethouder Martijn Pijnenburg gaven donderdag 30 juni het startsein voor Cirkelstad Harderwijk. Door aan te sluiten bij Cirkelstad maken de gemeente Harderwijk en verschillende lokale partners zich sterk voor circulair bouwen in Harderwijk en omgeving. Circulair bouwen is duurzaam bouwen met materialen die hergebruikt worden. Het is ook bouwen zonder afval.

Harderwijk wordt Cirkelstad

De eerste aangesloten partners presenteerden zich tijdens een startbijeenkomst met een korte film. Aansluitend lanceerde Ingenii Bouwinnovatie het EHBC-model (Eerste Hulp bij Circulariteit). Dit is een hulpmiddel vanuit de gemeente om bedrijven te helpen bij circulair ondernemen. Wethouder Pijnenburg (duurzaamheid en economie), benadrukt tijdens de bijeenkomst het belang van circulair bouwen in de stad.

Eindige voorraad

Jasja Scholtens, partner vanuit Cirkelstad Harderwijk en Zwolle: “Cirkelstad maakt werk van steden zonder afval. Onze grondstoffenvoorraad is eindig. Een belangrijk vraagstuk waar we als samenleving antwoord op moeten geven. Cirkelstad biedt een zakelijke oplossingen voor partijen die actief zijn in de sectoren wonen, beheren en bouwen.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen