Bouwrijp maken Harderweide in volle gang

Foto: ©Gemeente Harderwijk

De komende jaren wordt de wijk Harderweide (deelplan 2 en 3) uitgebreid met 862 woningen. Op dit moment is de aannemer Hoornstra Infrabouw druk bezig met het bouwrijp maken van Harderweide deelgebied 2 (noord).

Aanleg van bouwwegen, kabels, leidingen en riolering

Op dit moment wordt de laatste riolering aangelegd en worden alle bouwkavels netjes afgewerkt. Op de bouwwegen komt puinverharding zodat de bouwbedrijven straks goed bij hun kavels kunnen komen. Voor de bereikbaarheid worden er in dit plan ook twee bruggen gebouwd over het water dat aansluit op het Crescentpark. Deze zogenoemde toogbruggen worden voorzien van metselwerk en zijn eind van dit jaar klaar. Ook de leidingen voor alle huisaansluitingen gaan de grond in. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door Visser Smit Hanab. Eind van dit jaar is dit ook klaar.

Ecologische onderzoeken

Gedurende de werkzaamheden vinden er met grote regelmaat ecologische onderzoeken plaats om er voor te zorgen dat er bijvoorbeeld met het maaien van het terrein en bij het verwijderen van bossages geen nestelende vogels worden verstoord.

Verwachte start verkoop woningen

Een precieze datum van de start van de verkoop is nog niet bekend. Naar verwachting gaan de eerste 70 woningen medio december 2022 in de verkoop. Houd hiervoor www.harderweide.nl in de gaten. Hier vindt u de meest actuele informatie over het toekomstige woningaanbod, de bouwplanning, start verkoop van de woningen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen