Gezond Tussend’ooren is de campagne van JOGG Noord Veluwe en GA! Harderwijk

Foto: ©Gemeente Harderwijk

Op maandag 30 januari was het zo ver, de kick-off van de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ met wethouder Maarten Reckman. Nadat de kinderen enthousiast hadden mee gesport met de beweegles op de peuterspeelzaal van SKH was er voor alle deelnemers een gezond tussendoortje.

Gezond Tussend’ooren van start

Van 30 januari t/m 25 februari kan je er niet om heen. ‘Gezond Tussend’ooren’ is een campagne om de jongste inwoners van Harderwijk én hun (groot)ouders te stimuleren om gezonde keuzes te maken als het gaat om tussendoortjes. Want een gezond tussendoortje is supergoed voor de groei van kleine kinderen. Wethouder Maarten Reckman kwam speciaal langs om samen met de kinderen een gezond tussendoortje te bereiden en te eten. “Hoe eerder we ouders van jonge kinderen bewust maken van de meerwaarde van een gezond tussendoortje, hoe beter. Het aantal kinderen met overgewicht stijgt de afgelopen jaren flink en dat is zorgwekkend, omdat kinderen er later in hun leven vaak veel last van ondervinden. Ik vind het van groot belang dat kinderen in een gezonde omgeving opgroeien, omdat een goede basis belangrijk is voor een kansrijke toekomst. Daar hoort een goed eet- en beweegpatroon bij. Je ziet het hier vandaag: kinderen zijn dol op fruit en rauwkost. Zeker als je ze betrekt bij de bereiding van tussendoortjes. Laat je kind meehelpen en maak samen een fruitbakje of maak figuurtjes van komkommer en cherrytomaatjes op een vrolijk bordje. Wees creatief en leer kinderen spelenderwijs dat gezond eten ook hartstikke lekker is.” Aldus Reckman.

Gezonde tussendoortjes zijn erg belangrijk voor kinderen

Kleine kinderen gebruiken veel energie op een dag. Een goede maaltijd én tussendoortjes zijn dus zeker nodig. Echter als kleine kinderen te veel snacks of ongezonde tussendoortjes krijgen, dan eten zij minder tijdens de hoofdmaaltijden. Ook krijgen zij hiermee te veel suiker en vet binnen.
Tijdens Gezond Tussend’ooren worden er allerlei activiteiten aangeboden waarbij het ouders gemakkelijk en aantrekkelijk gemaakt wordt om hun kleintjes gezonde tussendoortjes te geven: onder andere worden er deze week bij kinderdagverblijven en peuterspeelzalen gezonde tussendoortjes gemaakt en worden deze receptjes gedeeld met ouders.

‘Gezond Tussend’ooren’ kom je overal tegen

In de supermarkten van Harderwijk en Hierden zijn deze week gezonde tussendoortjes extra uitgelicht door zogenaamde wobblers (kaartjes). Deze vind je op de schappen bij producten die de gezonde keuze zijn. Daarnaast is er ook een kleurplatenactie uitgezet waarmee je een gezonde prijs kan winnen. De kleurplaten zijn in te leveren bij de filialen van Albert Heijn, Boni, Jumbo en Spar.

Leesfeest

Ook bij de Bibliotheek in Harderwijk kom je Gezond Tussend’ooren tegen: op woensdag 1 februari wordt het Leesfeest georganiseerd waarbij na afloop de kinderen een gezond tussendoortje krijgen.

Meer info

Het is het vijfde jaar dat JOGG Noord Veluwe en GA! Harderwijk deze campagne in zeven gemeenten organiseert: Elburg, Epe, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Kijk voor meer informatie over een gezonde leefstijl op gaharderwijk.nl of neem contact op met GA!-coach Sven via [email protected] of 06-52547630.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Reacties

Cookieinstellingen