Gemeenten sturen brandbrief naar Provincie

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Samen met 6 andere gemeenten in de regio heeft Harderwijk deze week een brandbrief gestuurd aan de Provincie Gelderland. Zij vraagt hierin de dringende hulp van de Provincie bij de uitbreiding van het onderstation om aan de elektriciteitsbehoefte in Harderwijk en omstreken te kunnen blijven voldoen.

Vertraging

De uitbreiding dreigt ernstige vertraging op te lopen door de niet te voorkomen stikstofuitstoot die uitbreiding met zich meebrengt. Wanneer niet wordt uitgebreid komt de energievoorziening van huishoudens en bedrijven in de regio in gevaar.

Geen nieuwe woningen en bedrijven als het onderstation niet kan worden uitgebreid

Niet alleen komt de energievoorziening in gevaar, ook het bouwen van woningen en bedrijventerreinen zal stagneren, immers er kunnen geen nieuwe energieaansluitingen meer plaatsvinden. Daarnaast zullen de energiedoelstellingen van de RES (Regionale Energie Strategie) – welke ook zijn vastgesteld door de Provincie – in gevaar komen. In deze RES staat hoe de regio een bijdrage wil leveren aan het Klimaatakkoord. Duurzame (grootschalige) opgewekte energie moet immers ook aangesloten worden op  het onderstation.

We gaan graag in gesprek over maatwerk of creatieve oplossingen

In de brief, die mede ondertekend is door de gemeenten Elburg, Ermelo, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten, wordt gevraagd om samen tot een oplossing te komen; in maatwerk of creatieve oplossingen. We gaan hierover graag met de Provincie in gesprek.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen