Wethouder Enklaar geeft startschot voor Textiel Race 2023

Foto: ©Gemeente HArderwijk

Woensdag 15 maart gaf wethouder Enklaar op de Al Islaah school het startschot voor de Textiel Race 2023.

Bewustwording circulaire maatschappij

De Textiel Race is een educatief project waarbij scholen van de Noord-Veluwe tussen 20 maart en 13 april de strijd aangaan met textielafval. Het project combineert bewustwording over circulariteit met het inzamelen van (oud)textiel.

Wedstrijd

Tien scholen uit de Noord-Veluwe gaan ook vier weken lang de strijd met elkaar aan. De school die de meeste kleding en oud textiel inzamelt wint een geheel verzorgde schoolreis. En het opgehaalde textiel? Dat wordt hergebruikt en gerecycled. Wethouder Enklaar gaf op de Al Islaah school het startschot voor de Textiel Race 2023.

Draag als buurtbewoner een steentje bij

Inwoners kunnen de scholieren helpen door (oud)textiel aan te bieden. Denk hierbij aan een kapotte trui, oude sokken, gordijnen of handdoeken. Meld uw textiel aan tussen 20 maart en 13 april via www.textielrace.nl. Leerlingen van de deelnemende scholen komen het gratis bij u thuis ophalen. Als bedankje krijgt u kortingscodes voor verschillende duurzame merken.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-42022831.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen