Opnieuw uw aandacht voor airbagdieven Drielanden

Foto: Pixabay

Zoals de meeste Harderwijkers wel weten, zijn er in de afgelopen weken in de wijk Drielanden airbags gestolen. Uit onderzoek is gebleken dat het lijkt te gaan om een specifieke manier van diefstal. De politie vraagt daarom alsnog om getuigen die iets hebben gezien, te reageren. In alle gevallen hadden de auto’s geen zichtbare schade.

Diefstal

In de nacht van 15 op 16 maart zijn in één nacht uit ten minste zes personenauto’s onder andere airbags en/of boordcomputers gestolen. Hoe de daders toegang tot de auto’s hebben gekregen is nog onduidelijk. Er was vanaf de buitenzijde geen schade waarneembaar. De politie vraagt opnieuw of er bewoners zijn die iets hebben gezien. De politie vraagt u ook uw portieren de komende tijd te controleren, nadat u met de handzender de auto heeft afgesloten.

Opnieuw getuigenoproep

Hebt u in de bewuste nacht iets gezien of gehoord dat relevant is voor het onderzoek naar deze vorm van diefstal? Belt u dan met 0900-8844. Bent u getuige van een misdrijf op heterdaad? belt u dan met 112, daar vang je ook airbagdieven mee.

Veiligheid verbeteren met WhatsApp groepen in de buurt

Om de daders van tal van vormen van criminaliteit te pakken vraagt de politie meer en meer om de hulp van bewoners van de wijk zelf. Zij kennen als geen ander de eigen straat en wijk en zien snel wanneer er iets niet in de haak is. Politie en gemeente juichen WhatsApp initiatieven toe. Naast de preventieve werking leidt het ook tot een verhoogde pakkans van inbrekers. Uitgebreide gebruikerstips vindt u op www.harderwijk.nl/whatsappbuurt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen