Koningsspelen feestelijk gevierd in Harderwijk

Foto: Gemeente Harderwijk

Vrijdag 22 april  is het zover, de 4de Koningsspelen in Harderwijk met als thema Samen Spelen = Koning! Meer dan 2000 leerlingen van 17 basisscholen hebben zich voorbereid op deze sportieve dag waarbij samen spel, beweging en plezier centraal staan. De dag start met een zelf in te vullen programma op de basisscholen, meestal is dit een goed en feestelijk Koningsontbijt.

Thema

Met het thema willen wij het belang van samen spelen benadrukken, spelen is leuk maar samen spelen = koning! Net als voorgaande jaren is er weer een groot spektakel op de Parkweg voor leerlingen van groep 5 t/m 8. Bij sportcentrum Iedema, de beide sporthallen de Sypel, het zwembad en op het evenemententerrein worden leuke spel- en sportactiviteiten georganiseerd.

koningsspelen

Lunch

Het middagprogramma duurt van 13.00 uur tot 15.00 uur waaraan vooraf een gezonde lunch wordt verzorgd door JOGG-Harderwijk (Jongen Op Gezond Gewicht). Bekijk via deze link het laatste nieuws over JOGG en hun tips.

Spandoek wedstrijd

Vooraf aan de Koningsspelen hebben leerlingen per groep een spandoek gemaakt. Deze worden op de dag zelf op de hekken om het terrein gehangen. De groep met de mooiste spandoek ontvangt na afloop van de sport- en spelactiviteiten een prijs, een klassenuitje of een gaaf spel voor op het schoolplein, uit handen van wethouder Christianne van der Wal.

Koningsspelen

De Koningsspelen zijn georganiseerd door de gemeente en worden mede mogelijk gemaakt door de medewerking en ondersteuning van Sportcentrum Iedema, Landstede Harderwijk, Sportcomplex de Sypel, JOGG-Harderwijk, Skippy-Rent, Sportcafé de Sypel, Rode Kruis Harderwijk, Estrado en Eurosound Music. Mede dankzij de leerlingen van het voortgezet onderwijs uit Harderwijk van het RSG ’t Slingerbos, het Morgen college en Christelijk College Nassau Veluwe, verwachten wij dat deze sportdag een succes wordt. Andere deelnemende partijen zijn: Rabobank, Kidscorner ZieZo, Elgersma, Dolfinarium, Bowling Harderwijk, waarvoor ook bedankt!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen