Uitvoering programma volgens planning met nieuwe ambities

Foto: ©Martin Weijmer

Het college van B&W van Harderwijk heeft de tussenrapportage over de uitvoering van het collegeprogramma ‘Vernieuwen door verandering’ vastgesteld. In deze zogenaamde ‘Midterm Review’ is de stand van zaken over de voortgang van de activiteiten uit het collegeprogramma beschreven. In de uitvoering hiervan wordt ingegaan op de onderwerpen uit de strategische raadsagenda, de prioriteiten van het college en andere dossiers.

Tussentijdse resultaten uitvoering

Uit de midterm review blijkt bijvoorbeeld dat de parkeerproef in de binnenstad is afgerond en voorlopig een vervolg krijgt. Er is gestart met het plan Stad als Podium. De taken in het sociaal domein, die het rijk aan de gemeente heeft overgedragen, worden nu door de gemeente uitgevoerd. Problemen worden snel en in overleg met de zorgaanvrager opgelost. Verder zijn veel infrastructurele projecten in gang gezet en is het afgelopen jaar een start gemaakt met ontwikkelingen in het Sypelgebied. Het nieuwe Arbeidsmarktbeleid Harderwijk is vastgesteld. Daarmee wil het college de afstemming tussen de vraag naar en het aanbod van arbeid verbeteren en de economie in Harderwijk.

Barcelona van de Veluwe en Groot Sypel

Het college heeft ook nieuwe onderwerpen in het programma opgenomen, zoals ‘Barcelona aan de Veluwe’ In aansluiting op het vernieuwde boulevard wil het college een toeristisch aantrekkelijke corridor realiseren vanaf de boulevard en strandeiland via de Stille wei, de IJsbaan en het Plantage park, zodat een logische wandelroute ontstaat om de binnenstad. Ook ‘Groot Sypel’ is in het collegeprogramma opgenomen. De intentie is om de komende 10 à 15 jaar het gebied Groot Sypel te herontwikkelen tot een parkachtig landschap. Met daarin opgenomen bebouwing, ontsluiting en sportvoorzieningen.

Aanpak geluidhinder en overlast fijnstof A28

Binnen de beschikbare mogelijkheden en gemeentelijke verantwoordelijkheden is het college bereid me te werken aan een oplossing voor de problematiek. Met een financiële bijdrage wil het college van B&W Rijkswaterstaat er toe bewegen de vervanging van de geluidschermen te vervroegen. Het college zal zich inspannen om financieringsbronnen aan te boren. Op 16 juni aanstaande wordt de Midterm Review samen met de Kadernota in de gemeenteraad besproken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen