Democratie onderwerp Maand van Burgerschap

Foto: Pixabay

Onder het motto ‘Harderwijk zijn wij samen’ werken wij met bewoners aan een prettige leefomgeving in Harderwijk en Hierden. In oktober houden wij weer de Maand van Burgerschap, deze staat in het teken van democratie. We halen de Democratiefabriek naar de bibliotheek van Harderwijk, Academiestraat 3.

Democratie

De fabriek is een bijzondere, interactieve, mobiele tentoonstelling. Hierin kunnenjongeren van 10 tot 18 jaar democratie onderzoeken en oefenen met machines, apparaten en gereedschappen. Tijdens de herfstvakantie is het voor kinderen mogelijk hun ouders mee te nemen om ook deel te nemen aan de Democratiefabriek.

Uitnodigingsbrief scholen

Vorige week zijn de groepen 7 en 8 van de basisscholen en de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs uitgenodigd om in de maand oktober een bezoek te brengen aan de Democratiefabriek. Heeft uw school nog geen uitnodiging ontvangen, dan horen we dat graag via het mailadres: [email protected].

Organisatie

De Democratiefabriek is ontwikkeld door St. Vredeseducatie en in samenwerking geïnitieerd door Huis van de Jeugd, dat bestaat uit Scouting Gelderland, Lava-bureau voor jeugdwerk, opvoeding en onderwijs en In-Spe organisatie voor jongeren, dialoog en politiek. In Harderwijk is de organisatie in handen van de gemeente in het kader van de Maand van Burgerschap.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen