Hoe verwijder ik asbest?

Foto: Gemeente Harderwijk

Onzorgvuldig asbest verwijderen en afleveren kan gevaarlijk zijn voor uw en onze gezondheid!

Aanleveren afval asbest

Tot maximaal 32m2 mag u zelf asbest verwijderen. Zorg dat het asbest altijd nat is en maak vervolgens pakketten van maximaal 100 kilo per stuk. Verpak het dubbel in stevig plasticfolie, zodat het helemaal afgesloten is. Vervolgens levert u het gratis af bij het chemodepot op ons milieupark, Daltonstraat 23 in Harderwijk. Als het asbest niet volledig verpakt is, kunnen wij het niet aannemen!

Beschadigingen

Het is belangrijk dat u de platen zo min mogelijk breekt of stukslaat en dat u geen losse delen aanlevert bij het milieupark. Als u asbesthoudend materiaal beschadigt (bijvoorbeeld door het te breken, er in te boren of te zagen), kunnen er asbestvezels vrijkomen. Het inademen van deze vezels kan slecht zijn voor uw en onze gezondheid.

Twijfel

Heeft u meer dan 32m2 aan asbestafval of weet u niet goed hoe u het best asbestdelen kunt verwijderen? Neem dan vooraf contact op met de medewerkers van onze afdeling Snel Herstel. Zij bespreken de risico’s met u en of het veilig is dat u het zelf verwijdert of dat u het beter kunt laten verwijderen door een professioneel bedrijf.

Informatie

Snel Herstel, 0341-411333, e-mail [email protected]. Lees meer over het verwijderen van asbest op onze pagina Asbest verwijderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen