€1000 voor het best ontworpen Hanzeproduct

Foto: Archieffioto

Elburg, Harderwijk en Hattem zijn als Hanzesteden op de Veluwe gevormd door geschiedenis met als resultaat: sfeervolle stadjes, verbonden door het water, waar de Hanzegothiek van de Middeleeuwen nog zichtbaar en voelbaar is. Maar wat is het verhaal van de Hanze precies?

Hanzesteden

€1000In de Middeleeuwen was Harderwijk lid van het Hanzeverbond waar zo’n 150 Europese steden lid van waren. Dit was een samenwerking van kooplieden die zich gezamenlijk verdedigden tegen belagers. Met imposante bouwwerken, sierlijke koopmanshuizen en indrukwekkende handelskantoren groeiden de nederzettingen uit tot rijke steden. Het Hanzeverbond bestaat nog steeds, en er wordt nog steeds samenwerkt op gebied van toerisme en handel.

Hanzeproduct voor winkel

In het voorjaar van 2017 richten wij een Hanzewinkel in Hattem, Elburg en Harderwijk waar originele Hanzeproducten verkocht worden. Ook komt er een mobiele Hanzewinkel. Hiervoor zoeken wij originele, stoere, leuke Hanzeproducten.

Wij nodigen iedereen (ondernemers en particulieren) uit een ontwerp te maken voor een Hanzeproduct. Het product:

  • verwijst naar ambacht, historie en vakmanschap van de Veluwse Hanzesteden
  • moet voor een breed publiek interessant zijn
  • is een origineel, eigen idee
  • combineert oud met nieuw; een klassieker met een twist
  • is authentiek, aantrekkelijk en commercieel
  • kan in grotere aantallen geproduceerd worden.

De winnaar ontvangt een geldprijs van € 1000,- om de productie van het Hanzeproduct te starten.

Inzenden kan tot 15 januari 2017

Meedoen

Iedereen kan deelnemen aan deze prijsvraag. Inzenden kan tot 15 januari 2017 naar Stadhuis Harderwijk t.a.v. prijsvraag Hanzeproduct/Anthea van den Berg, Havendam 56, 3841 AA Harderwijk. Inzenden kan ook per e-mail via [email protected].

De jury bestaat uit de burgemeesters van Hattem, Elburg en Harderwijk, een vertegenwoordiger van Hanzesteden Marketing en een vertegenwoordiger van VisitVeluwe.

De wedstrijdvoorwaarden zijn te vinden op www.harderwijk.nl/hanzewedstrijd.

Kijk voor de wedstrijdvoorwaarden op www.harderwijk.nl/hanzewedstrijd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen