Eenzaamheid in Harderwijk aangepakt met conferentie

Foto: Gemeente Harderwijk

De eerste stappen naar gezamenlijke aanpak tegen eenzaamheid zijn gezet. Op 22 november opende wethouder Gert Jan van Noort de conferentie “Samen meer oog voor Eenzaamheid”.

Tegen eenzaamheid

Tijdens deze conferentie zetten professionals, vrijwilligers en andere geïnteresseerden de eerste stappen naar een structurele, gezamenlijke aanpak tegen eenzaamheid in Harderwijk. Mensen kunnen in alle leeftijden te maken hebben met eenzaamheid door verschillende redenen.

Gericht op Harderwijk

Er kan gesteld worden dat in Harderwijk veel gedaan wordt om eenzaamheid te voorkomen en aan te pakken. Dit naar aanleiding van het rapport dat Ide Neumann over eenzaamheid in Harderwijk schreef. Na de presentatie van dit rapport werden de conclusies en aanbevelingen tijdens workshops uitgewerkt door de deelnemers van de conferentie.

Workshops en sociale kaart

Tijdens de workshops werd gekeken naar onderwerpen die belangrijk zijn om de komende jaren op te pakken. Zoals het ontwikkelen van een sociale kaart waarmee professionals elkaar kunnen vinden. Het opzetten van een stadsbreed activiteitenschema van verschillende organisaties en het geven van trainingen rondom signalering. Met deze tips kan een plan worden gemaakt om het thema eenzame inwoners de komende jaren nog beter op de kaart te zetten.

Informatie en vragen

Hebt u interesse in de resultaten van het onderzoek “Samen meer oog voor Eenzaamheid”, dan kunt u het rapport binnenkort van de website downloaden in pdf-formaat en lezen.

Voor vragen is de heer Abbas Lotfolahian bereikbaar via e-mailadres: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen