Alcoholgebruik en opvoeding

Foto: Pixabay

Het nieuwe schooljaar is in volle gang. Voor veel 12-jarigen betekent dat een spannende tijd. Een nieuwe school, nieuwe omgeving en vrienden, maar ook nieuwe verleidingen. Wat ga je doen als je vrienden vragen of je meegaat indrinken voor een feestje? Zeg je dan nee? Weet u wat uw kind zou doen? Als ouder wilt u uiteraard dat uw kind weerbaar is en nee zegt.

Brief en flyer

De gemeente Harderwijk stuurt deze week aan alle ouders/verzorgers van 12-jarigen een brief en flyer. Hierin staat een aantal opvoedingstips en feiten over alcohol en jongeren om over dit onderwerp in gesprek te gaan met hun kind.

Alcoholgebruik en opvoeding

Onderzoek wijst uit dat ouders meer invloed hebben op het alcoholgebruik van hun kind dan zij denken. Het is dus van belang om uw kind te informeren over de werking en risico’s van alcoholgebruik en aan te spreken op het gedrag.

Meer informatie

Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin kunt terecht voor vragen en ondersteuning op het gebied van alcohol en opvoeding. Voor vragen of informatie kunt u ook contact opnemen Tactus Preventie Noord Veluwe, via het tel. 088 382 28 87 of per mail [email protected] en [email protected].

Digitaal?

Voor digitale informatie kunt u terecht op www.cjgharderwijk.nl en www.hoepakjijdataan.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen