Dag van de duurzaamheid variëteit aan activiteiten

Foto: Flickr/Cécile Leducq CC-BY-2.0

Op woensdag 10 oktober is het de tiende editie van de Dag van de Duurzaamheid. Er worden door allerlei organisaties activiteiten georganiseerd. Voor jong en oud en voor elke inwoner van Harderwijk en Hierden.

Lokale politici lezen voor op basisscholen

De Hortus, Centrum voor Natuur en Milieu in Harderwijk sluit aan bij de landelijke voorleesactie van de Dag van de Duurzaamheid op basisscholen. Zo gaat wethouder Gert Jan van Noort voorlezen basisschool De Veste en gaan andere politici voorlezen op De Parel, De Brug en De Willem Alexander. Na het voorlezen wordt er met de kinderen gesproken over natuur, milieu en duurzaamheid. Speciaal voor deze tiende editie van de Voorleesactie verschijnt een nieuw boek over duurzame energie, verhalenbundel ‘De kracht van nieuwe Energie’.  Voor meer informatie kunt u terecht op  www.hortusharderwijk.nl/lokale-politici-lezen-voor-op-basisscholen.

Voedselbank met actie tegen voedselverspilling op deze dag

Ook de voedselbank in Harderwijk doet mee aan deze dag. Onder het motto “Kijk eens in je keukenkastje!” roept de voedselbank alle inwoners op om spullen naar de voedselbank te brengen. Dat kan die dag tussen 9.00 en 13.00 uur en ’s avonds tussen 19.00 en 20.00 uur aan de Nobelstraat 9. Het moet wel om voedsel gaan dat houdbaar is. Het doel van de actie is om voedselverspilling tegen te gaan.  Kijk voor meer informatie op www.voedselbankharderwijk.nl.

Informatiemarkt Huis van de Stad

Diverse organisaties presenteren informatie en wisselen graag ideeën uit met inwoners over duurzaamheid. Dat gebeurt tijdens een informatiemarkt in het Huis van de Stad tussen 15.00 en 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.veluweduurzaam.nl.

Energiecafé

Endura organiseert op de dag van de duurzaamheid een energiecafé in het gebouw van California Deventerweg 2a. Inwoner Evert Raaijen houdt een inleiding net als Tweede Kamerlid Dilan Yesilgös (VVD). Zij gaat met onze wethouder Christianne van der Wal met bezoekers in gesprek over energie en klimaat. Verder krijgen bezoekers informatie en kunnen ze ervaringen uitwisselen over de verduurzaming van het huis, de wijk of onze lokale energievoorziening. U kunt u aanmelden via [email protected]. De entree is gratis, de deur staat open voor iedereen en het café is open vanaf 19.30 uur. Aanvang van de avond is 20.00 uur en het café sluit uiterlijk om 22.00 uur.

article
98125
Dag van duurzaamheid volgende week
Op woensdag 10 oktober is het de tiende editie van de Dag van de Duurzaamheid.
https://harderwijk.nieuws.nl/gemeente/98125/dag-duurzaamheid-varieteit-aan-activiteiten/
2018-10-03T00:00:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/138/2018/10/04091540/Scheepswerf-Overzicht-C%C3%A9cile-Leducq-CC-BY-2.0-Flickr.jpg
Gemeente