Controle hondenbelasting vindt het hele jaar door plaats

Foto: Pxhere

De gemeente Harderwijk controleert het hele jaar door de hondenbelasting. Voor elke hond die in Harderwijk gehouden wordt, moet hondenbelasting worden betaald.

Uitzonderingen

Uitzonderingen op deze regel zijn onder andere de blindengeleidehond en de gehandicaptenhond. De controleurs bellen bij de betreffende adressen aan en vullen een aangiftebiljet in als een hond wordt aangetroffen waarvoor geen belasting wordt betaald. De controleurs kunnen zich legitimeren.

Verplicht aangifte doen

Het aantal honden dat u bezit, bepaalt de hoogte van de aanslag. Het tarief per hond per jaar bedraagt in 2018 € 58,50. Elke hondenbezitter is verplicht aangifte te doen. Heeft u één of meerdere honden en is daarvan nog geen aangifte gedaan?

Online

Dan kunt u dit alsnog doen via www.meerinzicht.nl/hondenbelasting. U kunt hier een formulier downloaden of digitaal versturen met behulp van DigiD. U kunt ook telefonisch een aangiftebiljet aanvragen via tel. 411 911. Vergeet niet door te geven als het aantal honden wijzigt, de belastingplicht wordt daardoor immers hoger of lager.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen